szerző:
hvg.hu

Szándékosan zagyvál össze mindent a kormány a kvótaellenes kampányban, amikor azt állítja, hogy 160 ezer menekültet telepítenének Magyarországra - állítja a Helsinki Bizottság.

Már kormányzati aloldal és videó is hirdeti a kormány kvótaellenes álláspontját, az ott szereplő legmeredekebb állítás azonban a Helsinki Bizottság szerint nem felel meg a valóságnak.

Miközben a kormányzati honlap azt állítja, hogy a kötelező kvóták nyomán 160 ezer embert telepítenének csak Magyarországra, ez a szám voltaképpen a teljes EU-ra vonatkozik, mégpedig ötéves időtávlatban.

©

Ráadásul – hívja fel a figyelmet a Helsinki – az EU szeptemberi javaslata szerint éppen tőlünk vettek volna át 54 ezer menekültet más országok, de a kormány inkább lezárta a határt, miközben a menekülteket átpumpálta nyugatra.

Magyarországra az eredeti tervek szerint mindössze 1294 embert telepítenének, akik után fejenként 6000 eurót, 1,87 millió forintot kapnánk, ami a Helsinki szerint 300 ezerrel több, mint amennyi ellátási költséggel a kormány számol évente a menekültek esetében.

A propaganda aloldal mellett a bevándorlási kvóta elleni kampányfilmmel is jelentkezett a kormány a Facebook-oldalán. A filmben arról beszél a narrátor, hogy 12 másodpercenként lép be egy-egy migráns az EU-ba, ellenőrizetlenül, és nem tudni, mennyien lehetnek közöttük az álcázott terroristák. Aztán kijelentik, hogy Magyarország nemet mond a kötelező kvótákra.

A kormány tájékoztató kampányt indít a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban. A cél az, hogy felhívjuk a figyelmet...

Szerző: Magyarország Kormánya2015. december 3.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!