szerző:
hvg.hu

Tarlós István szerint Európa vezetői már nem sokáig bombázhatják új ideológiákkal a keresztény kontinenst, Semjén Zsolt a történelem legnagyobb rezsicsökkentését méltatta, Kövér László pedig nemkívánatos gender-őrületről, politikailag korrekt véleménydiktatúráról és a nők legszebb hivatásáról, a szülésről beszélt a Fidesz-kongresszuson. A későbbi, előre borítékolható tisztújítást követően bemutatják Orbán Viktor többnyelvű kampányfilmjét, és ő maga is beszédet tart.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Sorrend megfordítása

VÉGE

Ennyi volt a Fidesz XXVI. kongresszusa. A legfontosabb fejlemény, hogy Orbán Viktor bejelentette, hogy 2018-ban is elindul a miniszterelnöki székért.

Megválasztották az alelnököket is: Pelczné Gáll Ildikó mellett Gulyás Gergely, Kubatov Gábor és Németh "Gázárcsonkoló" Szilárd töltik be mától ezt a posztot.

Brüsszel rendesen megkapta ma a magáét!

Mit akarunk még?

- kérdezte Orbán Viktor, ami szerinte azért releváns kérdés, mert már évek óta ők a "robosztus kormánypárt." Nem "világbékét, vagy galaktikus boldogságot", Orbán nem egy amerikai filmben él. A miniszterelnök ennél "mélyebb" választ adott: szerinte a Fideszhez azok tartoznak, akik hisznek abban, hogy saját életükön túlmutató dolgokat szolgálnak:

Családunkat, hazánkat, Isten országát.

Ez a "titkos szolgálat", amiről "férfias szeméremből" nem sokat beszélnek Fideszben, de Orbán szerint ez mindenki tudja.

XXI. századi fiatalok, vár a Fidesz

Orbán a Fidesz nagyívű pályáját igyekezett bizonyítani Kövér, Matolcsy és Schmitt kiemelésével. De a patinás névsor mellett fontosnak nevezte, hogy "a XXI. századra fazonírozott nemzeti érzelmű fiatalok" is megjelenjenek a pártba.

Büszkék lehetünk Schmittre és Matolcsyra

Előbbire, mert az egyedüli alkotmányozó államfő volt. Utóbbira pedig azért, mert a keze alatt a Magyar Nemzeti Bank tényleg magyar lett és nemzeti Orbán szerint.

Kövérre mindannyian büszkék lehetünk

Mert Orbán szerint kifejezi személyében a magyar nemzet egységét, bár "jókedélyben még vannak tartalékai."
©
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!