szerző:
hvg.hu

Miniszteri biztossá nevezték ki L. Simon László miniszterelnökségi államtitkárt, aki új pozíciójában az egykori Pénzügyminisztérium (PM) József nádor téri épületének megújításáért és két tárca Várnegyedbe költöztetéséért is felelős lesz.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter miniszteri biztossá nevezte ki L. Simon Lászlót – közölte a tárca.

A kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár felel majd a volt PM épületének megújításáért, illetve a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium budai Várnegyedbe költöztetésével kapcsolatos miniszterelnökségi feladatokért.

L. Simon Lászlót, aki államtitkárként a budai Várnegyed megújítását célzó Nemzeti Hauszmann Terv koordinálását is ellátja, a biztosi feladatokért sem plusz díjazás nem illeti meg, sem a jelenleginél nagyobb apparátust nem vehet igénybe – tette hozzá a Miniszterelnökség.

©

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Figyelőnek adott interjújában egyébként azt mondta, nincs olyan hónap, hogy egy-egy ingatlanbefektető ne tenne rendkívül kedvező ajánlatot a volt PM épületének szállodai hasznosítására a József nádor téren.

"Ilyenkor mindig azt tanácsolom nekik, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, hiszen a vagyonértékesítéssel ők foglalkoznak" – tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!