szerző:
MTI/hvg.hu

Nem figyelnek a szavazók a hazai baloldalra, szokatlan, hogy egy országban ilyen mértékben működhet ellenzék nélkül a politika – mondta a köztévében Lánczi Tamás, a számos állami megbízást elnyerő Századvég elemzője. Szerinte európai baloldaliak is támogatják már Orbán Viktor menekültpolitikáját.

Már az európai baloldalon is egyre többen támogatják Orbán Viktor migránspolitikáját, mert a józanul gondolkodók belátták, hogy Európa létéről van szó – jelentette ki Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője a köztévé műsorában csütörtökön.

Arra reagált ezzel, hogy Paul Lendvai magyar származású osztrák újságíró, a magyar miniszterelnök egyik legnagyobb kritikusa úgy nyilatkozott – legalábbis Lánczi szerint –, hogy "Orbán Viktor politikája az egyetlen járható út a migránskrízis megoldására".

A valóságban Lendvai mint ügyes politikust dicsérte Orbánt a Der Standardban. Azt írta, hogy a magyar miniszterelnök bizonyította kiváló politikai érzékét, amikor már 2015 júniusától erőteljes kommunikációs kampánnyal "a muzulmán menekültekkel szembeni félelemre és elutasításra" játszott. Ez nem csak Magyarországon, hanem Európában is bejött a szerző szerint.

Lánczi hozzátette, hogy sok baloldali gondolkodó, sőt a magyar és a nyugat-európai lakosság legnagyobb része is azt a politikát szorgalmazza, amelyet a magyar miniszterelnök folytat.

Úgy tűnik, túlléptünk az ellentéteken, mert a migráció destabilizálja Európát – közölte.

Azt is mondta, hogy a baloldal mára szubkultúrává süllyedt Magyarországon. A migrációs krízist teljesen félreértették, és a szavazók nem figyelnek rájuk, mert teljesen hiteltelenné váltak. Szokatlan, hogy egy európai országban ennyire ellenzék nélkül működjön a politika – tette hozzá Lánczi Tamás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!