szerző:
hvg.hu

Az Oktatási Hivatal vezetője szeptemberben még arról beszélt, hogy nemhogy megszűnik, de 1000 fősre is duzzadhat az Emmi háttérintézménye. Most arra kéri a kollégáit, hogy tegyenek különbséget a "csak a sajtóban bemondott és a valóban megtörténő dolgok között".

Lázár János a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy több mint hetven állami intézmény és hivatal átalakításába fog a kormány a bürokráciacsökkentés jegyében. A VS.hu megszerzett egy dokumentumot, mely felsorolja az összes július 1-től megszűnő, illetve átalakuló intézményt. Ezen a listán szerepel az Oktatási Hivatal (OH) is.

Az OH vezetője, Maruzsa Zoltán tavaly szeptemberben még arról beszélt, hogy nemhogy megszűnik, de 1000 fősre is duzzadhat az Emmi háttérintézménye és másfél milliárdos tartalékuk is van – írja az Index.

A lap megszerzett egy mai körlevelet, amit Maruzsa írt a kollégáinak. "Az december óta tudott, hogy 2016 folyamán a Kormány a közigazgatási átszervezésével is foglalkozni fog" – kezdi az intézményvezető, majd azt kéri az Oktatási Hivatal munkatársaitól, hogy kezeljék a helyükön az ezzel kapcsolatos híreket, tegyenek különbséget a "csak a sajtóban bemondott és a valóban megtörténő dolgok között", és véletlenül se pánikoljanak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!