szerző:
hvg.hu

Elhatárolódott az ELTE korábbi oktatójától. A jelenleg fizetés nélküli szabadságon lévő G. Fodor Gábor, aki korábban az ELTE Politikatudományi Intézetében dolgozott oktatóként, megsértette az egyetem Küldetésnyilatkozatában és Etikai Kódexében megfogalmazott alapelveket.

"Az ELTE Politikatudományi Intézetében korábban oktatóként dolgozó, a 2015/2016-os tanévben fizetés nélküli szabadságon lévő G. Fodor Gábor által főszerkesztőként jegyzett 888.hu internetes portálon megjelent szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az Egyetem által vallott értékekkel, az ilyen megnyilvánulásokat az Egyetem a leghatározottabban elítéli." – olvasható az Eötvös Loránd Tudományegyetem honlapján megjelent közleményben.

A közleményben az is szerepel, hogy Mezey Barna, az ELTE rektora etikai eljárás megindítását kezdeményezi G. Fodor Gábor ellen, mert az Eötvös Loránd Tudományegyetem a Küldetésnyilatkozatában és az Etikai Kódexében megfogalmazott alapvető értékek tiszteletben tartását az egyetemen kívüli nyilvánosságban folytatott tevékenység során is megköveteli az ELTE-polgároktól.

Mint arról beszámoltunk, a tartalmilag G. Fodor Gábor által irányított, Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó érdekeltségébe tartozó hírportálon a napokban megjelent egy írás Tóbiás József MSZP-elnök feleségéről. A cikkben Rába Tímeát maszturbációs segédeszköznek nevezték, miközben lehozták a róla a kilencvenes években készült erotikus képeket (pornófotónak nevezve azokat), és belekeverték az ügybe Tóbiásék kamasz lányát is. A cikktől fideszes politikusok, köztük Deutsch Tamás és Gulyás Gergely országgyűlési alelnök is elhatárolódtak. Tóbiás József azt üzente, megtette a szükséges jogi lépéseket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!