szerző:
hvg.hu

A Transparency International korrupciós jelentését látva a Fidesznek az jutott eszébe, hogy a szervezet "Soros pénzből finanszírozott", és mint olyan, "nyomásgyakorlás céljából támadja az országot". A TI jelentése szerint egyébként míg Magyarország korábban az EU korrupt harmadába tartozott, ma már a korrupt negyedbe.

Mint arról beszámoltunk: a Transparency International legfrissebb, 2015-re vonatkozó korrupciós jelentésében három ponttal kevesebbet kapott az egy évvel korábbi eredményénél Magyarország. A középmezőnyben helyezkedünk el el, és az ország eredményei az elmúlt évtizedet tekintve egyértelmű lecsúszást mutatnak. Az Európai Unióban korábban a korrupt harmadba tartoztunk, ma már a korrupt negyedbe és csak négy ország, Görögország, Románia, Olaszország és Bulgária van mögöttünk - derül ki többek között a jelentésből, melynek részleteiről itt olvashat!

A Fidesz, mint nagyobbik kormánypárt összesen kettő mondattal reagált a jelentésre, közleményüket a párt honlapján találtuk és szöveghűen idézzük:

A Transparency International Soros pénzből finanszírozott szervezet, amely Soros György bevándorláspárti politikáját szolgálja. A Transparency International nyomásgyakorlás céljából támadja az országot.