szerző:
hvg.hu

A Transparency International korrupciós jelentését látva a Fidesznek az jutott eszébe, hogy a szervezet "Soros pénzből finanszírozott", és mint olyan, "nyomásgyakorlás céljából támadja az országot". A TI jelentése szerint egyébként míg Magyarország korábban az EU korrupt harmadába tartozott, ma már a korrupt negyedbe.

Mint arról beszámoltunk: a Transparency International legfrissebb, 2015-re vonatkozó korrupciós jelentésében három ponttal kevesebbet kapott az egy évvel korábbi eredményénél Magyarország. A középmezőnyben helyezkedünk el el, és az ország eredményei az elmúlt évtizedet tekintve egyértelmű lecsúszást mutatnak. Az Európai Unióban korábban a korrupt harmadba tartoztunk, ma már a korrupt negyedbe és csak négy ország, Görögország, Románia, Olaszország és Bulgária van mögöttünk - derül ki többek között a jelentésből, melynek részleteiről itt olvashat!

A Fidesz, mint nagyobbik kormánypárt összesen kettő mondattal reagált a jelentésre, közleményüket a párt honlapján találtuk és szöveghűen idézzük:

A Transparency International Soros pénzből finanszírozott szervezet, amely Soros György bevándorláspárti politikáját szolgálja. A Transparency International nyomásgyakorlás céljából támadja az országot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!