szerző:
hvg.hu

A belügyminiszter 2013 óta még mindig várja cégeladásból esedékes 500 millió forintját, és kamatot se számít fel. Továbbra is fennáll 300 plusz 290 milliós kintlévősége is, amelyet családi, baráti kölcsönként adott. Feleségével viszont egyre gálánsabb, ami azért is derült ki, mert most közzétett vagyonnyilatkozatát hangsúlyozottan vele közösen adta, igaz, csak egyedül írta alá.

Ha egyszer befolyik mindaz a kölcsön, illetve kintlévőség, ami vagyonnyilatkozata szerint jár Pintér Sándornak, nagy valószínűséggel pályázhat a leggazdagabb politikus címre. Azonban 1 milliárd 90 millió forintja továbbra is csak papíron van, ahogy a tavalyihoz hasonlóan idei nyilatkozata is mutatja.

A belügyminiszternek azonban így is van mit a tejbe aprítania, igaz, idén egyetlen ingatlant sem vásárolt, portfóliója ugyanazokból a tételekből áll, mint egy évvel ezelőtt.

Megtakarításaiban sincs jelentős változás, továbbra is euróban és dollárban tartja pénze nagyobb, és a tavalyival nagyjából megegyező részét, kb. 142, illetve kb. 196 millió forintot – nagyságrendileg ennyi. Saját nevén lévő hazai pénznemben számolt kötvényei, részvényei, betétei ugyan mintegy 20 milliósra olvadtak a tavalyi 30 millióról, viszont egy éve a felesége, Pintérné Eötvös Ildikó nevén futó banki és brókeri megbízások összege mintegy 13 millió forint volt, idén már kb. 43 millió.

Pintér Sándor most is annyi készpénzt tart magánál, mint tavaly, 1,9 millió forintot, és hűséges 1995-ben örökölt Wartburgjához is.

Egyedüli jövedelme a miniszteri fizetés, amely tavaly óta semmit nem változott: ugyanúgy 1 101 900 forint havonta.

Pintér Sándor ingatlanai (hely, négyzetméter, szerzés éve)

lakások: VII. ker., 155, 1994; II. ker., 61, 1994; II. ker., 160, 2006; II. ker.,160, 2003; II. ker., 106, 2005;

családi házak: II. ker., 400, 2008; Siófok, 224, 2004-07;

nyaralók: Szihalom, 150, dátum nélkül; Szihalom, 70, dátum nélkül; Szigetmonostor, 18, 1995;

Van 2 garázsa a II., egy pedig a IV. kerületben, a VII. kerületben pedig egy parkolóhelye.

Pásztón, Bernecebarátiban, Szurdokpüspökiben, Szihalomban, Sarudon, Csömörön vannak szántói, erdői, legelői, kertjei, külterületi ingatlanai, zártkertjei, összesen több tucat hektáron.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!