szerző:
hvg.hu

Felfüggesztették azt a veszprémi óvónőt, akit kiskorú veszélyeztetése miatt még decemberben jogerősen elítélt a bíróság, ám nem szólt az óvodában. A nő terrorizálta a gyerekeket, nem engedte ki őket wc-re, valamint a stresszes gyerekek hányását is velük takaríttatta fel.

A délutáni pihenő alatt többször megalázóan viselkedett a gyerekekkel a bíróság ítélete szerint egy veszprémi óvónő - számolt be az estről az RTL Híradó. Az óvónő többször megtagadta közvetlenül az alvás előtt a gyerekektől, hogy kimenjenek wc-re, így egy idő után a már szobatiszta gyerekek is bepisiltek.

Aki mégis kikéredzkedett a mosdóba, azzal megalázóan beszélt a nő, előfordult olyan is, hogy a mosdóból visszatérő gyerek frusztrált állapotában hányt, amit az óvónő vele takaríttatott fel. Egy gyerek szorongása miatt hónapokig nem aludt a délutáni pihenő alatt, rendszeresen úgy nyugtatta magát, hogy "most elalszom, és ha pisilnem kell, akkor kimegyek pisilni és nem lesz semmi baj."

Az óvónőt 2013-banjelentették fel, ellene decemberben született jogerős ítélet, amiről nem értesítette az óvodát. Hétfőn derült fény az ítéletre, miután a helyi sajtó is beszámolt róla. Mivel eddig ők sem tudtak róla, ezt követően kérte az óvoda, hogy mutassa be a nő az ítéletet, de erre nem volt hajlandó. Az óvoda kikérte az ítéletet a bíróságtól, annak megérkezéséig az óvónőt felfüggesztették.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!