szerző:
hvg.hu

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szabálytalanságok miatt felmondja a 2013-ban kötött uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ) – írja hétfői cikkében az Index.

A kormányzati ellenőrök semmilyen értékelhető szakmai tevékenységnek nem találták nyomát a Farkas Flórián által alapított „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet által összevásárolt ingatlanokban, így az ORÖ-nek vissza kell fizetnie a szövetkezetalapításra felvett 1,2 milliárd forintnyi uniós pénzt – írja az Index

Az eredeti, 5 milliárd forintos pályázati koncepció szerint a „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet úgy működött volna, hogy első körben 600-700 romát részesítenek továbbképzésben, hogy képessé váljanak megállni a helyüket a munkaerőpiacon. Az uniós projekt tavaly év végén zárult, és az ezt célzó eredményességi vizsgálat szerint a regionális foglalkoztatási irodákra szánt pénzt szinte teljes egészében túlárazott, indokolatlan presztízsberuházásokra költöttek, miközben egyetlen működőképes brigád sem jött létre az országban.

Hét ingatlant vettek vidéken regionális irodának, a fővárosi központnak pedig egy Gellért-hegyi, 260 milliós ingatlant vásároltak meg, amelynek felújítására és berendezésére, informatikai felszerelésére újabb százmilliók mentek el. Erről egyébként már tavaly februárban írt Hadházy Ákos LMP-s korrupciófelelős.

©