szerző:
hvg.hu

A Népszabadság értesülései szerint az emberöléssel gyanúsított Gál Rolandhoz és társához, Sz. J.-hez, valamint a később őrizetbe vett G. A.-hoz is egy másik ügy gyanúsítottja által kötött vádalku vezethette el a rendőröket.

A dunaújvárosi Fidesz felfüggesztett képviselőjét és társát múlt hét szerdán tartóztatták le, harmadik lehetséges társukat, G. A.-t pedig a ferihegyi repülőtéren tartóztatták fel szombaton, mindhárman egy emberölési ügy gyanúsítottjai, az áldozat a két éve eltűntként kezelt Molnár Antal dunaföldvári vállalkozó lehet.

©

Molnár Antalt utoljára az egyik szomszédja láthatta Dunaföldváron, aki mielőtt Budapestre utazott volna taxival, még átköszönt az idős szomszédhoz. Molnár eltűnése után felesége a két nagykorúvá vált gyerekkel elutazott Ausztráliába, azóta ott élnek. Arról nincs a helyieknek információja, hogy milyen kapcsolatban állhatott Molnár a dunaújvárosi Gál Rolanddal és a másik két férfival.

Gálról ellentmondásos képet festettek az újvárosiak, főleg pártszimpátia alapján. Egy eset azonban illusztrálja hirtelen viselkedését, a 2006-os választási kampány hajrájában plakátolás közben ragasztóval leöntötte a mellette elhaladó szocialista politikus, Besztercei Zsolt autóját – közúti veszélyeztetés miatt pénzbírságot kapott. Az ügy során derült ki Besztercei számára, hogy Gált 2003-ban elítélték okirat-hamisítás vádjával – írja a napilap. Párttársai körében úgy jellemezték korábban, hogy "harcos, kicsit hirtelen srác".

A megoszló helyi vélemények szerint Gál lehet, hogy csak tudott a gyilkosságról, ezért keveredett az ügybe, mások szerint azonban az is szerepet játszhat az ügyben, hogy állítólag 16 millió forintos tartozást követel rajta a munkaadója. A napilap információi szerint azonban egy másik ügy vádlottja vallhatott vádalku jegyében Gál és társai ellen. Az vádalku tényét az erősítheti, hogy a rendőrség megfelelő bizonyítékok nélkül nem szokott beleállni egy vádalkuba.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!