szerző:
hvg.hu

Klinghammer István egykori felsőokatatási államtitkár aligha gondolhatta, hogy ilyen szintű tiltakozást vált ki a tanárok leszólása, a kockás ing hasonló jelképpé kezd válni, mint Balog Zoltán túltolt biciklije.

Klinghammer István a Magyar Nemzetnek adott múlt heti interjújában azon bosszankodott, hogy rögtön "kinyílt a bicska a zsebében", amikor a tanárok 25 pontos követelését olvasta. Emelett szerinte a diákok számára nem jó példa a borostásan, kócosan, kockás ingben grasszáló tanárok. Több pedagógus és tantestület is kiforgatva Klinghammer szavait - egyesek KlikHammernek nevezik azóta - inkább az összetartozásuk jelévé formálja a kockás ing viselését, újabbak csatlakoznak a tiltakozáshoz, magukat a tanáriban, illetve a tábla előtt lefotózva.

Egész osztályok viselnek kockás inget, kiállva tanáraik mellett.
©

A diákok is csatlakoztak a mozgalomhoz, ezzel fejezve ki szolidaritásukat a tanárokkal. A "Diákok a kockásingért" Facebook csoportban folyamatosan szaporodnak a fotók. de szülők is egyre több fotót posztolnak.

Kölcsey-sek üzenik...:)

Posted by Zoltán Lovas on Wednesday, February 17, 2016

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!