szerző:
hvg.hu

Kockás inges tiltakozásra biztatják egymást diákok a Facebookon, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat lenézett tanáraikkal. A fiatalok péntekre hirdették meg az akciót.

Kockás inges tiltakozásra szólítják egymást a diákok a Facebookon.

"Bizonyára mind hallottátok a tanárainkat ért sértéseket. Mind láthattuk a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanárainak megmozdulását (...) Most rajtunk a sor! Buzdítunk titeket, hogy a most következő pénteken (2016.02.19.), mindannyian bújjatok kockásba, tanáraink támogatásáért!

Lehetőleg fotózzatok-posztoljatok minél többet, a #kockástámogatás hashtaggel! Célunk a felhívni az ország figyelmét a tanárainkra. Hadd lássa a világ a támogatásunkat!" – írták.

©

Mint arról hírt adtunk, a tanárok az után demonstráltak kockás inggel, hogy Klinghammer István volt felsőoktatási államtitkár egy interjúban azt mondta, kinyílik a bicska a zsebében a tanárok tiltakozásától, főként amikor azt látja, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál" – tette hozzá Klinghammer, aki ezzel méltán felhívta magára a tanári közösség figyelmét.

A tanárok le is csaptak az egykori államtitkár által feldobott magas labdára, a tanári irodákban és tantermekben a tiltakozás jeleként kockás ingben pózoltak a Facebookon terjesztett fotókon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!