szerző:
hvg.hu

Az Együtt alelnöke szerint joggal feltételezhető, hogy „sokkal, de sokkal nagyobb” Orbán Viktor vagyona annál, mint amit bevall. Juhász Péter vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a miniszterelnökkel szemben, és úgy véli: Orbán Viktor feleségének vagyonát is meg kell ismerni, hogy összeálljon a kép. A Fidesz válaszképpen V. kerületi vagyonosodási eljárást kezdeményez Juhász ellen.

Juhász Péter a kezdeményezésében hivatkozik arra, hogy Orbán Viktor az alcsútdobozi Hatvanpusztán egy olyan 13 hektáros területen él, amin öt kastély jellegű épület áll. Pénteken kiderült, hogy ott él a miniszterelnök kutyája is. Az Együtt alelnöke ehhez megjegyezte: „Nekem volt kutyám. Tudom, hogy ahol a kutya él, ott él a gazdája is.”

A vagyonnyilatkozati eljárás célja, hogy megtudjuk, Lévai Anikónak és Orbánnak milyen kötődése van ehhez a birtokhoz – írja a Facebookon az ellenzéki politikus, és ugyanitt közzétette az Országgyűlés mentelmi bizottsága elnökéhez küldött levelét, amelyben a vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezte.

A levélben az olvasható, hogy az alcsútdobozi Hatvanpusztán álló 13 hektáros egykori uradalmi birtok Orbán Viktor édesapjának a tulajdonában áll, de Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester bérli. Ugyanakkor ez az a birtok, ahol Orbán Viktor miniszterelnök elhíresült kuvasz kutyája, Nárcisz lakik.

Ráadásul a napokban a birtok bejáratánál megjelent újságíróknak a terület gondnoka főnökeként nem az Orbán Viktor édesapjára, nem is Mészáros Lőrincre, hanem Magyarország miniszterelnökére, Orbán Viktorra hivatkozott. Joggal merül fel tehát, hogy a terület valójában a miniszterelnöké, és nem pedig édesapjáé vagy Mészáros Lőrincé – véli Juhász Péter.

Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában nem szerepel az Alcsútdoboz-Hatvanpuszán fekvő ingatlan tulajdonaként, és nem tudni azt sem, hogyan jutott hozzá, milyen forrásból vehette meg – tette hozzá.

Viszontvizsgálják

A Fidesz közleményben úgy reagált, Juhász Péternek a saját vagyonával kell elszámolnia, ugyanis valódi életkörülményei és bevallott jövedelme nyilvánvalóan nem állnak egymással arányban. A Fidesz Budapesti Szervezetének Elnöksége ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Juhász Péterrel szemben Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatánál - írták.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!