szerző:
hvg.hu

Egy ellenőr tetten ért egy bliccelőt, aki azonban úgy megtaposta a lábát, hogy eltört a lábujja, ezért a rendőrség kiérkezéséig bezárta a busz utasait is a sofőr.

A BKK szerint elvárható volt az utasoktól, hogy 20-25 percen keresztül tűrjék a bezártságot, amíg a rendőrség kiérkezett egy agresszív bliccelőhöz a 8-as buszhoz a Farkasréti temetőnél – írja az Index. Az eset pár hete történt, míg megpróbálták visszatartani, a bliccelő nő a bakancsával megtaposta az ellenőr lábát, akinek eltört az ujja. A BKK szerint jogszerű volt, hogy a sofőr vissza akarta tartani a meneküléstől a bliccelőt, aki közfeladatot ellátó személlyel szemben erőszakoskodott.

Megkeresték a Magyar Helsinki Bizottság jogi szakértőjét is, Tóth Balázs szerint valóban vissza lehet tartani egy elkövetőt, de ebben az esetben korlátozták a többiek személyi szabadságát is. Tóth úgy véli, hogy a BKK-nak a tanúfogás lehetett a célja, hogy a rendőség felvegye mindenki adatát, így idézhetővé válnának egy tárgyaláshoz, a BKK ugyanis feljelentette az agresszív bliccelőt.