szerző:
hvg.hu

Pár napja még a tárgyalás tényét is tagadták, ma kiderült, a megegyezés akár holnap is létrejöhet a vénaszkenner ellen küzdő szurkolók és a Fradi elnöke között.

Akár már ma este bejelenthetik a megegyezést a Fradi ultrái és a Ferencváros jelenlegi elnöke, Kubatov Gábor között. Pár napja még az sem volt biztos, hogy tárgyalásban állnak a felek, a hír kiszivárgására a Fradi Mob nevű, ultrákat tömörítő oldal indulatosan reagált. Egy másik szurkolói tömörülést vádolt a kiszivárogtatással, ám most végül akár holnap is megegyezhetnek, írja az Átlátszó. "Nem kizárható egy elfogadható kompromisszum létrejötte a felek között, ennek esetleges megszületéséig türelmeteket kérjük!" - írja a c-közép honlapja. Korábban ez a szurkolói csoport megpróbálta adminisztratív eszközökkel Kubatov elmozdítását kieszközölni.

A Fradi ultrái az FTC-pályán bevezetett szigorított belépési szabályok miatt bojkottálják a meccsek látogatását, aminek következtében az Üllői úti Groupama stadionban lényegében sosincs telt ház. A klub sokáig kitartott amellett, hogy nem adja fel az egyes szurkolókat beazonosíthatóvá tevő vénaszkenner és egyéb eszközök használatát.

Az utóbbi idkben aztán Kubatov kellemetlen helyzetbe került, mert az MSZP-s népszavazási beadványt ellehetetlenítő kopaszokat hozzá és a Fradi Securityhez lehetett kötni, amit mindkét fenti szurkolói csoport képekkel is elősegített. A csoportok aztán újabb megmozdulást szerveztek, elmentek az NB III-ban szereplő FTC II csepeli meccsére - több mint tízezer szurkoló nézte végig a meccset március 13-án, amikor is az első csapat meccsén 4800-nál alig voltak többen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!