szerző:
hvg.hu

A Klebelsberg Intézményfenntartó központ átalakítása után egy központi Klebelsberg Központ lesz, alatta pedig 58 tankerületi központ működik majd, amelyek önálló költségvetési intézmények. A Klik fogja üzemeltetni, működtetni és fenntartani a közoktatási intézményeket – mondta el Lázár János a csütörtöki kormányinfón (az ott elhangzott bejelentésekről itt olvashat). A Klik élén a jelenlegi vezető, Pölöskei Gáborné marad.

Erről a kormány szerdán döntést is hozott, bár Lázár szerint ez kevésbé fontos dolog, hiszen az a fontos, hogy a gyerekeink mit tanulnak.

A központok helyszínéről már döntöttek, és szeptemberre már meglesznek a tankerületi vezetők is – mondta Lázár egy újságírói kérdésre. “Még egyszer hibázni nem lehet, kaptunk egy lehetőséget a pedagógustársadalomtól és a Köznevelési Kerekasztaltól” – fogalmazott Lázár, aki szerint a kinevezések során nem lesz elég jó kádernek lenni, politikustársainak pedig azt üzente, hogy ne egyet, hanem három lépést lépjenek hátra az ügyben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!