szerző:
hvg.hu

Döntött a kormány a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai és Pollack Mihály téri épületeinek sorsáról és a Nemzeti Múzeum kertjének felújításáról – derült ki a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből.

A kormány szeretné fejleszteni és kulturális célra hasznosítani a Magyar Nemzeti Múzeum környezetét képező épületeket, tereket.

A Magyar Rádió volt épületegyütteséből hármat hasznosítanának: a Pollack Mihály téri Károlyi-palotát, az Esterházy-palotát, amelyben a rádió Márványterme is található, valamint a Bródy Sándor u. 5-7. szám alatt található úgynevezett Stúdiópalotát. Ezek felhasználásával szeptember 30-ig el kell készíteni az Új Nemzeti Múzeum koncepcióját.

©

A Pollack Mihály téren található két másik épületet, a rádió irodaépületét és az üzemépületét a tervek szerint lebontják.

A Nemzeti Múzeum kertjének rekonstrukciójáról is határoztak: az ötletpályázat eredménye és a bővítés lehetősége szeptember végén kerülhet a kormány elé, a kert rekonstrukciójának határideje 2017. december vége.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!