szerző:
hvg.hu

A Tények azt a látszatot keltette, mintha Vona Gábor elismerte volna, hogy melegbulikba járt.

Szintet lépett a TV2 esti hírműsora: a Tények már nem csak inkorrekten, személyeskedve tálalja, de meg is hamisítja a híreket. A 24.hu figyelt fel arra, hogy a Vajna-féle kereskedelmi csatorna nem akárhogyan szállt be a közmédia és a Habony-közeli lapok Vona Gáborral szembeni lejárató kampányába: azt a látszatot keltették, mintha a Jobbik elnöke elismerte volna, hogy évekkel ezelőtt részt vett melegbulikon.

Emlékezetes, hogy Terry Black – és nyomában Zuschlag János volt MSZP-s politikus – nemrég azzal állt a nyilvánosság elé, hogy Vona homoszexuális orgiákban vett részt a kétezres években. Vona tagadta az elhangzottakat, beperelte Terry Blacket, és közölte: ő "büszke heteroszexuális", a 2003 körüli időszakban viszont valóban járt értelmiségi körökbe, ami Orbán Viktor polgári köre volt. "Onnan egy idő után kiléptem, nem tudom, hogy folytatódott a kör munkája" – tette hozzá viccelődve.

(Az ügyben egyébként Vona felesége nyílt levélben fordult Orbán Viktor feleségéhez, hangsúlyozva: "egyetlen politikai ügy sem lehet indok arra, hogy egy családot megalázzanak, és minden alapot nélkülöző hazugságokkal, kitalált magánéleti karaktergyilkosságokkal igyekezzenek lejáratni a férjemet". Erre Lévai Anikó nem, csak a miniszterelnök sajtófőnöke reagált.)

A TV2 hírműsora ehhez képest úgy számolt be tegnap az ügyről, hogy bevágtak egy fényképet, amin Vona Gábor egy 2009-es Jobbik-rendezvényen közel áll egy neki gratuláló fiatalemberhez, akit át is karol, Vona fenti nyilatkozatát pedig ott vágta meg, hogy valóban járt értelmiségi körökbe, mintha ezzel Vona beismerte volna a melegorgiákat. A TV2 nézői tehát nem tudhatták meg, hogy valójában Orbán polgári köréről beszélt a politikus. Ráadásul Novák Előd volt alelnök szavait is meghamisították: Facebook bejegyzése szerint ugyanis nem Vonán gúnyolódva tette ki a riportban bemutatott képet, hanem épp ellenkezőleg.

A Tények a napokban egy másik karaktergyilkos akcióban vett részt, történetesen épp kolléganőnk ellen, az ügyről bővebben itt olvashat.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!