szerző:
hvg.hu

A Tények azt a látszatot keltette, mintha Vona Gábor elismerte volna, hogy melegbulikba járt.

Szintet lépett a TV2 esti hírműsora: a Tények már nem csak inkorrekten, személyeskedve tálalja, de meg is hamisítja a híreket. A 24.hu figyelt fel arra, hogy a Vajna-féle kereskedelmi csatorna nem akárhogyan szállt be a közmédia és a Habony-közeli lapok Vona Gáborral szembeni lejárató kampányába: azt a látszatot keltették, mintha a Jobbik elnöke elismerte volna, hogy évekkel ezelőtt részt vett melegbulikon.

Emlékezetes, hogy Terry Black – és nyomában Zuschlag János volt MSZP-s politikus – nemrég azzal állt a nyilvánosság elé, hogy Vona homoszexuális orgiákban vett részt a kétezres években. Vona tagadta az elhangzottakat, beperelte Terry Blacket, és közölte: ő "büszke heteroszexuális", a 2003 körüli időszakban viszont valóban járt értelmiségi körökbe, ami Orbán Viktor polgári köre volt. "Onnan egy idő után kiléptem, nem tudom, hogy folytatódott a kör munkája" – tette hozzá viccelődve.

(Az ügyben egyébként Vona felesége nyílt levélben fordult Orbán Viktor feleségéhez, hangsúlyozva: "egyetlen politikai ügy sem lehet indok arra, hogy egy családot megalázzanak, és minden alapot nélkülöző hazugságokkal, kitalált magánéleti karaktergyilkosságokkal igyekezzenek lejáratni a férjemet". Erre Lévai Anikó nem, csak a miniszterelnök sajtófőnöke reagált.)

A TV2 hírműsora ehhez képest úgy számolt be tegnap az ügyről, hogy bevágtak egy fényképet, amin Vona Gábor egy 2009-es Jobbik-rendezvényen közel áll egy neki gratuláló fiatalemberhez, akit át is karol, Vona fenti nyilatkozatát pedig ott vágta meg, hogy valóban járt értelmiségi körökbe, mintha ezzel Vona beismerte volna a melegorgiákat. A TV2 nézői tehát nem tudhatták meg, hogy valójában Orbán polgári köréről beszélt a politikus. Ráadásul Novák Előd volt alelnök szavait is meghamisították: Facebook bejegyzése szerint ugyanis nem Vonán gúnyolódva tette ki a riportban bemutatott képet, hanem épp ellenkezőleg.

A Tények a napokban egy másik karaktergyilkos akcióban vett részt, történetesen épp kolléganőnk ellen, az ügyről bővebben itt olvashat.