szerző:
hvg.hu

Véget ért a bizonyítási eljárás a Rogán Antal kontra Juhász Péter személyiségi jogi perben. A tárgyaláson megjelent Pápa Marianne is, aki tanúként hallgattak meg. Kihallgatásáról - kérésére - nem készülhetett sem kép, sem hangfelvétel, így annak idejére a bíróság zárt tárgyalást rendelt el.

Juhász Péter azonban az ülés után elmondta, miről volt szó odabenn. Úgy fogalmazott: Pápa Marianne azt mondta semmihez semmi köze, senkit nem látott, semmit nem hallott, az üzleti ügyeit nem ő, hanem a munkatársai intézték, ezért nem is tudja, hogy mi zajlott.

Pápa az Együtt alelnöke szerint arról is beszélt, hogy – bár Juhász szerint élettársak voltak – Portik Tamással valójában csak olyan magánéleti kapcsolata volt, ami csak társaságban zajlott : társasággal ment síelni, vásárolni, amelyben Portik is ott volt, illetve párszor járt fenn az irodájában.

Pedig – magyarázta a politikus – Kocsis Máté VIII. kerületi fideszes polgármester mondta azt korábban, hogy Portikot letartóztatásakor Pápa mellől vitték el. „Erre már nem tudott válaszolni” – jegyezte meg.

A pert Rogán Antal indította Juhász Péter ellen személyiségi jogai megsértése miatt, Juhász ugyanis bűnözőnek nevezte a fideszest, aki bűnözőkkel üzletel. Az egyik tárgyaláson a tanúként beidézett Portik Tamás azt mondta: egyszer 10 millió forintnyi eurót vitt Rogánnak.

Az ügyben január 24-én hirdet ítéletet a Fővárosi Törvényszék.

A mentelmi bizottságot nem érdekli, "mibű" él Rogán

109-en indítottak volna vagyonnyilatkozati eljárást Rogán Antal miniszter ellen, hiába. Lepattantak az illetékes bizottságról. Juhász Péter nem adja föl.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!