szerző:
hvg.hu

Azért marad el a legközelebbi Malmazújváros–Békéscsaba-meccs, mert az egyébként fűthető pályát hó és jég borítja.

Elhalasztotta a játéktér alkalmatlansága miatt a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága a vasárnapi Balmazújváros–Békéscsaba NB II-es mérkőzést – írja a 444.hu, amely fotót is közöl a jeges pályáról.

A focipálya azért alkalmatlan a játékra, mert a hó és jég miatt balesetveszélyes, a játéktér több mint 90 százalékát jég borítja.

Mindezt annak ellenére, hogy a balmazújvárosi stadion már teljesítette az MLSZ elvárását, és a gyepszőnyege alulról fűthető, hogy télies időben is lehessen játszani. A klub közleménye szerint bár a stadion pályamunkásai mindent megtettek a hó és a jégpáncél eltakarításáért, az időjárás nem segítette a munkát.

A stadiont egyébként tavaly nyáron, július 22-én avatták fel, és akkor büszkén jelentették be, hogy az MLSZ előírásai szerint nem csak automata öntözőberendezést kapott a gyep, de a játéktér "alácsövezéssel fűthető", elvileg a közeli Kamilla gyógyfürdő termálvizével, amellyel a gyökérzónában 10-11 Celsius-fokos hőmérsékletet lehet biztosítani, akármilyen hideg is van.

A stadiont több ütemben építették, először a pályát csinálták meg 160 millió forintos TAO-támogatásból négy évvel ezelőtt, a stadion lelátóira, világításra, eredményjelzőre pedig további 340 forint tao-pénz és további 400 millió kormánytámogatás ment el.

Újpesten sem lesz meccs, mert 800 millióért ugyan felújították a stadiont, de a gyepszőnyeg borzalmas állapotban van.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!