szerző:
hvg.hu

Szolgálaton kívüli rendőr volt a tettes.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

Az ügy vádlottja a Rendőrség hivatásos állományába tartozó rendőre, aki a vád tárgyává tett cselekményt szolgálaton kívül követte el.

A vád szerint a vádlott 2016. július 17-én a kora hajnali órákban a Budapest XIV. kerület, Olof Palme sétánynál odalépett a ligetvédők által felállított sátrak egyikéhez, és a ligetvédőkre vonatkozó megjegyzés kíséretében, a sátorba egymást követően két alkalommal belerúgott.

Az első rúgása vese tájékon ért egy a sátorban alvó kiskorú lányt, aki azonban sérülést nem szenvedett.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrt a szolgálaton kívül elkövetett fenti cselekménye miatt közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!