szerző:
hvg.hu

Nem kaptak enni a kutyák, így a legyengült birkákat és lovakat falták fel egy Bács-Kiskun megyei tanyán, ahol vasárnap este jártak állatvédők.

Kerítésléccel próbálta megdobni az RTL Híradó operatőrét annak a tanyának a tulajdonosa, akinek a telkén tucatjával haltak éhen és szomjan az állatok a Bács-Kiskun megyei Mélykút közelében – számoltak be hétfőn.

A rendőrökkel érkező állatvédőket sokkoló képek fogadták a helyszínen: oszlásnak induló birkatetemet, csontokat, nagyobb szőrcsomókat találtak. A szomszédok szóltak nekik a bűz miatt, és fertőzéstől is tartottak.

A kutyák szabadon voltak, annyira féltek az emberektől, hogy nem tudták befogni őket. A tanya tulajdonosa az állatvédők szerint kutyákat szaporított, de őket sem etette. Az ebek a birkák, lovak tetemét falták fel.

A lovak közül a legkisebb úgy nézett, mint egy csikó az alultápláltságtól, pedig már hároméves.

A kerítésen kívül várakozó operatőrt azért dobta meg egy kerítésléccel, mert nem akarta, hogy felvétel készüljön róla. Az operatőrnek nem esett baja.

A hatóságok minden állatot lefoglaltak. A telek tulajdonosa nem először keveredik állatkínzás gyanújába. A baon.hu öt éve számolt be arról, hogy a férfi birtokon negyven lesoványodott lovat találtak és egy agyontaposott csikót. A gazdát akkor nem jelentették fel, mert megígérte, hogy vigyáz az állataira.

Az állatvédők feljelentik az állatkínzót, és kezdeményezik, hogy örökre tiltsák el az állattartástól.

A lefoglalt állatokat Fótra szállították. A férfi állítólag visszakaphatja őket, ha öt napon belül megfelelő körülményeket alakít ki számukra a tanyáján.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.