szerző:
hvg.hu

Nem kaptak enni a kutyák, így a legyengült birkákat és lovakat falták fel egy Bács-Kiskun megyei tanyán, ahol vasárnap este jártak állatvédők.

Kerítésléccel próbálta megdobni az RTL Híradó operatőrét annak a tanyának a tulajdonosa, akinek a telkén tucatjával haltak éhen és szomjan az állatok a Bács-Kiskun megyei Mélykút közelében – számoltak be hétfőn.

A rendőrökkel érkező állatvédőket sokkoló képek fogadták a helyszínen: oszlásnak induló birkatetemet, csontokat, nagyobb szőrcsomókat találtak. A szomszédok szóltak nekik a bűz miatt, és fertőzéstől is tartottak.

A kutyák szabadon voltak, annyira féltek az emberektől, hogy nem tudták befogni őket. A tanya tulajdonosa az állatvédők szerint kutyákat szaporított, de őket sem etette. Az ebek a birkák, lovak tetemét falták fel.

A lovak közül a legkisebb úgy nézett, mint egy csikó az alultápláltságtól, pedig már hároméves.

A kerítésen kívül várakozó operatőrt azért dobta meg egy kerítésléccel, mert nem akarta, hogy felvétel készüljön róla. Az operatőrnek nem esett baja.

A hatóságok minden állatot lefoglaltak. A telek tulajdonosa nem először keveredik állatkínzás gyanújába. A baon.hu öt éve számolt be arról, hogy a férfi birtokon negyven lesoványodott lovat találtak és egy agyontaposott csikót. A gazdát akkor nem jelentették fel, mert megígérte, hogy vigyáz az állataira.

Az állatvédők feljelentik az állatkínzót, és kezdeményezik, hogy örökre tiltsák el az állattartástól.

A lefoglalt állatokat Fótra szállították. A férfi állítólag visszakaphatja őket, ha öt napon belül megfelelő körülményeket alakít ki számukra a tanyáján.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!