szerző:
hvg.hu

Korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk a Hungary Helps elnevezésű programról, amit előszeretettel emleget Orbán Viktor, ha a menekültválságról van szó. A miniszterelnök szerint a programon keresztül Magyarország „rengeteg pénzt, embert és eszközt” juttatott már az érintett, segítségre szoruló területekre.

Ezzel szemben cikkünkből kiderül, hogy Magyarország külföldi humanitárius segítségnyújtásra csak töredékét költötte annak, amit a menekültellenes gyűlöletkampányra, a határon túli futballcsapatokra és a sok kisebb-nagyobb stadionra, sportklubra.

Úgy látszik azonban, hogy ez nem igazán zavarja a kormányt; a legfrissebb Magyar Közlöny tanúságra szerint ugyanis utazó nagykövetre is szükség lesz a Hungary Helps sikeréhez. Két fontos feladata lesz a program nagykövetének:

  • Nemzetközi Fejlesztési Együttműködés Koordinációs Tárcaközi Bizottságban való részvétel
  • a Hungary Helps Program nemzetközi és magyarországi kommunikációja.

A Semjén Zsolt által jegyzett dokumentum szerint az utazó nagykövetet a külgazdasági és külügyminiszter nevezi ki, feladatai ellátásához szükséges forrásokat pedig az Emmi fogja biztosítani.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!