szerző:
hvg.hu

Korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk a Hungary Helps elnevezésű programról, amit előszeretettel emleget Orbán Viktor, ha a menekültválságról van szó. A miniszterelnök szerint a programon keresztül Magyarország „rengeteg pénzt, embert és eszközt” juttatott már az érintett, segítségre szoruló területekre.

Ezzel szemben cikkünkből kiderül, hogy Magyarország külföldi humanitárius segítségnyújtásra csak töredékét költötte annak, amit a menekültellenes gyűlöletkampányra, a határon túli futballcsapatokra és a sok kisebb-nagyobb stadionra, sportklubra.

Úgy látszik azonban, hogy ez nem igazán zavarja a kormányt; a legfrissebb Magyar Közlöny tanúságra szerint ugyanis utazó nagykövetre is szükség lesz a Hungary Helps sikeréhez. Két fontos feladata lesz a program nagykövetének:

  • Nemzetközi Fejlesztési Együttműködés Koordinációs Tárcaközi Bizottságban való részvétel
  • a Hungary Helps Program nemzetközi és magyarországi kommunikációja.

A Semjén Zsolt által jegyzett dokumentum szerint az utazó nagykövetet a külgazdasági és külügyminiszter nevezi ki, feladatai ellátásához szükséges forrásokat pedig az Emmi fogja biztosítani.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!