szerző:
hvg.hu

Andor Györgyöt távozásra kényszerítették, de olyan tárgyakat vitt, amit más nem tud oktatni.

Már hétfőn folytatják a tanítást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) gazdasági karán az onnan az Eötvös Loránd Tudományegyetemre (ELTE) távozó oktatók – értesült a Magyar Nemzet. A lap azt írja, visszatér Andor György korábbi dékán is – akit az egyetem vezetése küldött el –, miután olyan tárgyakat vitt, amelyeket más nem tud oktatni.

A BME gazdasági karát nyáron hagyta ott mintegy 40 oktató. Azután mondtak fel tömegesen, hogy nem csatolhatták át a teljes Gazdaság- és Társadalomtudományi Kart az ELTE-re, miután ezt a felvetést a BME vezetése megvétózta – írta korábban a HVG. A tervüket máshogy hajtották végre.

A Magyar Nemzet azt írja, írásos megállapodás még nincs az ELTE és a BME közt, a kancellárok később állapodnak meg az egész anyagi vonzatáról.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!