szerző:
hvg.hu

Képzést tartanak a fideszes polgármestereknek a jövő tavaszi országgyűlési választások előtt, hogy "átfogó gyakorlati ismereteket szerezve segíthessék a jövő évi választások sikerességét".

A képzésen a Fidesz elnökségének döntése értelmében kötelezően részt kell vennie minden polgármesternek és egy fő munkatársának, legalábbis azoknak, akik ezután is a politikai közösségük tagjaként kívánnak tevékenykedni – derül ki  a Magyar Nemzet birtokába jutott levélből, amelyet országszerte kiküldtek a településvezetőknek.

Az önkormányzati alapképzést a levél szerint a Fidesz felkérésére pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi, a helyszín pedig a lakiteleki népfőiskola. A polgármestereknek szeptembertől decemberig konkrét időpontokat is megadtak, amikorra bejelentkezhetnek a képzésre.

Az alapítvány állja a képzés költségeit, de a polgármestereknek is a zsebükbe kell majd nyúlni: kötelezően támogatniuk kell a népfőiskola alapítványát. A tízezer fő alatti településekről érkezőnek ötezer, a népesebb helyek vezetőinek pedig tízezer forintot kell bedobniuk.

A lap emlékeztet: a Fidesz meglehetősen gyakran ad képzést vagy sorvezetőt a soraiba tartozóknak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!