szerző:
hvg.hu

A fűtési rendszert tavasz óta felújítják, még egy hónapba is beletelik, mire melegek lesznek a radiátorok.

Néhány napja számoltunk be arról, hogy a János Kórházban nincs fűtés, mert elromlott a kazán, bár az Állami Egészségügyi Központ szerint csak karbantartás van folyamatban és nincs is hideg. Az RTL Klub Híradója most arról adott hírt, hogy a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai Gyerekklinikáján is hidegek még a radiátorok, többen kabátban ülnek a folyosón.

A klinikán a tévé stábja azt tapasztalta, hogy itt valóban ferlújítási munkák folynak, az ott dolgozók szerint azonban ez tavasz óta tart, és még akár egy hónapig is eltarthat, mire a fűtési rendszer elkészül.

A Semmelweis Egyetem azt közölte a csatornával, hogy a teljes fűtési rendszert érintő energetikai felújítás van folyamatban, ezért három osztályt is átköltöztettek egy másik épületbe, illetve alternatív módszerekkel biztosítják a meleget, mint olajradiátorok, valamint a klíma fűtési funkciója.

A csatorna megkérdezte az ügyről, aki sommásan azzal oldotta meg a helyzetet, hogy

A fűtési szezon kezdetére mindenhol lesz fűtés.

A központi fűtést azonban már bekapcsolták, így a fűtési szezon végülis már elkezdődött, ezt az ellentmondást Balog a következő frappáns mondattal oldotta fel:

Ahol szükséges, ott bekapcsolják, ahol pedig a fűtés még nem működik, mert még nem sikerült üzeme állítani, ott pedig üzembe fogják állítani a lehető leggyorsabban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!