szerző:
hvg.hu

Tarlós István nem tehet mást, kirúgja Földi Lászlót, mivel nyilatkozott a Magyar Időkben a migrációról. A civileket likvidálni szándékozó Földi botrányt kiváltó szavait úgy értelmezi, rosszkor használt egy rossz kifejezést.

Földi László megszegte a Tarlós Istvánnak tett ígéretét, nyilatkozott a migrációs problémáról a Magyar Időknek, amit az interjúban maga egyben felmondásnak is nevezett a fenti ok miatt. A főpolgármester nem tehetett mást, ahogy a Városháza közleménye is tudatja:

"A történtek után nem maradt választási lehetőségem. Földi Lászlóval megegyeztem, hogy 2017. november 30-ával munkaviszonya a Városházán megszűnik."

Ez azt jelenti, hogy Földi elesik a havi 700 ezres fizetésétől és az évi 200 ezer forint cafetériától. A volt tanácsadót tehát csak az ígéretének megszegése fosztotta meg az állásától, az önmagában nem lett volna elég, hogy arról beszélt (emiatt kapta az eltiltást), hogy a menekülteket segítő civileket ki kell végezni, fizikailag meg kell semmisíteni, hiszen háború van. Ezt egyébként a Tarlósék úgy kommentálták, hogy "Földi László rossz időben használt egy rossz kifejezést".

Tarlós egyébként úgy látja, "az 'interjúban való felmondás' kifejezést nem tudom értelmezni". Egyébként a kért szilencium tárgyában is máshogy emlékeznek: Földi szerint "Sajnálatos módon – bár a valóságban ezt követően csak három hét múlva tárgyaltunk – közben a sajtóban számos nyilatkozatot adott (Tarlós) arról, hogy négyszemközt, személyesen egyeztette velem, hogy a jövőben mit tehetek, és mit nem", míg a Városháza állítja: "a munkáltatójától kapott egy jogszerű utasítást arról, hogy mely kérdésekben nem nyilatkozhat addig, amíg a Városházán dolgozik. Ezt nemcsak elfogadta, de ő maga is felajánlotta munkaidőn kívüli telefonhívása során."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!