szerző:
hvg.hu

A kaposvári városvezetés korábban a kétfarkúsok akcióik nyomán megtiltotta például a helyi járdák és utak lefestését.

Ezúttal Tóth Barnabás, az MKKP kaposvári elnöke akciózott a Cseri-parkban: egészen pontosan fehér festékkel fújt egy stencil segítségével Menő Manót és kétfarkú kutyát a gyepre. Mindezt többen is videóra vették, köztük Berkecz Balázs, a helyi Együtt politikusa.

Épp csak végzett Tóth, amikor megjelent a helyszínen hat rendőr, akik közül a legmagasabb rangú – egy alezredes – igazoltatta.

Berkecz többször is rákérdezett, hogy mi az intézkedés oka, de az alezredes közölte, mivel nem őt igazoltatja, nem is érdeklődhet. Az egyenruhás végül még azzal is megfenyegette, hogy előállítja, ha nem hagyja abba a faggatózást.

Amikor Tóth tette fel ugyanazt a kérdést, a rendőr közölte: általános igazoltatásról van szó. Ilyen egyébként a jogban nem létezik – hívta fel korábban a figyelmet a Társaság a Szabadságjogokért.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!