szerző:
hvg.hu

Az Állami Számvevőszék olyan miatt is megbüntette az Együtt-et, amiről a párt szerint amúgy nem tudhat.

Vizsgálja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), hogy milyen adatokra láthat rá az Állami Számvevőszék (ÁSZ), illetve hogy at örvény szerint miket ellenőrizhet - tudta meg a Magyar Nemzet. Az Együtt ügye miatt, de nem a párttól érkezett a NAIH-hoz beadvány.

Juhász Péter pártelnök szerint személyiségi jogi kérdéseket vet fel az ÁSZ jelentéstervezete, illetve a kiszabott 19 millió forintos bírság egyik eleme. A számvevők megállapították, hogy 2015-ben 62 ezer forintnyi tagdíjat a párt rosszul, adományként könyvelt el. Az Együtt szerint ugyanakkor az ÁSZ-nak semmilyen információja nem lehet arról, ki tagja a pártnak, és ki nem, ez ugyanis különösen védett személyes adat, ráadásul szerintük az sem derül ki, hogy a hivatal munkatársai pontosan kire gondolnak.

Péterfalvi Attila előzetesen nem mondott véleményt arról, történhetetett-e bármilyen szabálytalanság az Állami Számvevőszéknél.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!