szerző:
hvg.hu

A párt országos választmánya kedden jóváhagyta a jó ideje majdnem végleges névsort.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A várakozásoknak megfelelően rábólintott kedden a Fidesz országos választmánya a párt egyéni képviselőjelöltjeinek listájára. A néhány körzet kivételével több hónapja összeállt névsor – ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk – kevés meglepetést tartogatott. Az egyik ilyen viszont, hogy Pakson a négy évvel ezelőtti önkormányzati választáson fideszes riválisát rommá verő Süli Jánost indítják a kormánypártok. A paksi atomerőmű volt vezérigazgatója – emlékezetes – tavaly áprilisban azután vált meg polgármesteri posztjától, hogy Orbán Viktor a paksi bővítés tárca nélküli miniszterévé nevezte ki.  

A 106 egyéni jelölt 90 százaléka egyébként már négy éve is indult a kormánypártok színeiben, többen közülük annak ellenére is lehetőséget kapnak áprilisban, hogy 2014-ben elbukták körzetüket. (A 106 egyéni választókerületből akkor 96-ot nyert meg, vagyis 10-et veszített el a Fidesz–KDNP.)

Hiába győzte le például legutóbb az Együttes Szabó Szabolcs, ismét Németh Szilárd indul például Csepelen, de a XX. kerületben az MSZP-s Hiller Istvánnal, illetve a X. kerületben a szintén MSZP-s Burány Sándorral szemben alulmaradt Földesi Gyula is újra próbálkozhat.

Esélyt kap a párt két, 2015-ös időközi választást elbukó jelöltje, a veszprémi Ovádi Péter és a tapolcai Fenyvesi Zoltán is.

A teljes jelöltlistát már fel is töltötték a Fidesz holnapjára, itt böngészhet benne.