szerző:
hvg.hu

A cég számlájára 150 millió forintos inkasszót jegyzett be az adóhatóság. A fideszes vezetésű önkormányzat szerint a többségi tulajdonosnak kellene rendezni a helyzet, az ügyvezető szerint az viszont csak akkor ad pénzt, ha a cég elavult működési modelljét átalakítják.

A Styl ruhagyár Szombathely egyik legrégebbi üzeme, világmárkák kollekciót is varrják itt. A dolgozók azért nem kapnak fizetést, mert a cég számlájára 150 millió forintos inkasszót jegyzett be az adóhatóság - hangzott el az RTL Híradó hétfői adásában.

A dolgozók, miután tüntettek is elmaradt pénzükért, követelésüket át akarták adni a polgármestereknek, az azonban a kabinetiroda vezetőjét küldte maga helyett.

A műsorban elhangzott, a ruhagyárnak 2010-ben lett résztulajdonosa a fideszes vezetésű önkormányzat, miután csaknem 1,5 milliárd forint állami pénzből - ahogy akkor fogalmaztak - megmentették az üzemet, ami már 10 éve felszámolás alatt állt. A pénzből rendezték ugyan a tartozásokat, de a céget nem alakították át. Így újra adósságot halmozott fel.

A polgármester levélben üzent a tüntetőknek, szerinte a Styl többségi tulajdonosa egy fillérrel sem járult hozzá a rendezéshez, és még az önkormányzat által felajánlott 50 millió forintot is elutasította. A gyár ügyvezetője ugyanakkor azt mondta, ezt azért nem fogadták el, mert az inkasszó miatt abból nem lehet bért fizetni, viszont tovább nőtt volna az adósság. Hozzátette, a többségi tulajdonos akkor hajlandó pénzt tenni a vállalatba, ha a cég elavult működési modelljét átalakítják, ez viszont az önkormányzat nélkül nem lehetséges.