szerző:
hvg.hu

Nagy a felháborodás Brüsszelben – mondja rövid bejelentkezőjében Orbán Viktor, miután tárgyalt a V4-es csoport többi kormányfőjével az EU-csúcs előtt. Szigort ígért, és egy teljes videóban nem tett említést a migránsokról.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Mi a meglepőbb, hogy

  • Orbán Viktor tömören és pontosan felmondta a Facebook kapcsán kialakult globális botrányt,
  • vagy hogy kitesz egy videót, amelyben nincs migránsveszély?

A kormányfő brüsszeli bejelentkezésében 45 másodperc alatt elmondja, hogy nagy a felháborodás, miután kiderült, hogy illegálisan jutott sokmillió Facebook-felhasználó személyes adataihoz egy cég, amely ezek alapján segített Donald Trumpnak kialakítani 2016-os elnökválasztási kampányát. A Cambridge Analytica és Trump nevének említése nélkül idézi fel a botrányt Orbán, és szigorú válaszlépéseket ígér. Szerinte az súlyosbító körülmény, hogy a jogosulatlan adatgyűjtést politikai célra használták.

Estére lesz végleges döntésünk is

– ígéri Orbán, és egészen úgy néz ki, mintha az Európai Unió egy hatékony szervezetként jelenne meg a kormányfői üzenetben, amely egy globális probléma kérdéskörében képes egy amerikai világcéget megrendszabályozni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!