szerző:
hvg.hu

Lefogták, megütötték őket. Egy aktivistát a hírek szerint kórházba kellett vinni.

Újrakezdték a faátültetéseket a Városligetben, ez ellen tüntettek szerda este a ligetvédők – állításuk szerint – bejelentett demonstráción a Dózsa György útnál. Az eseményről készült videofelvételeik tanúsága szerint az építési terület előtt sorakoztak fel, azt akarták megakadályozni, hogy a járművek kihajtsanak.

Amikor a munkagépek megindultak, mellettük több tucat valtonos biztonsági őr is kifelé indult a területről, arrébb tuszkolták a ligetvédőket, dulakodni kezdtek velük, az aktivisták szerint bántalmazták őket.

Az egyik tüntető szerint a rendőrök nem avatkoztak be. Sőt, egy időre el is tűntek a környékről, és csak akkor jelentek meg újra, amikor az összecsapás már megtörtént. A Magyar Narancs úgy tudja, hogy az egyik demonstrálót mentő vitte el a helyszínről.

A 168 Óra videóján jól látszik, ahogy négy biztonsági lefog, a nyakánál és a karjainál fogva visszatart egy tüntetőt, de többeket lökdösnek, taszigálnak, megütnek.

A történtekkel kapcsolatban elküldtük a kérdéseinket a rendőrségnek és a Valtonnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!