szerző:
hvg.hu

Pécsen az önkormányzati újságokat kiborították egy kukából, majd lepermetezték festékkel a vegyvédelmi ruhások. Mindeközben egy mentő szirénázott.

„Anyák napi békés megmozdulást” tartottak Pécsen, a Széchenyi téren. A Facebook-eseménynél azt írták, „tudomásul kell vennünk az április 8-ai választások eredményét, de nem szabad elfogadnunk.”

A tüntetésen többek között a május 8-i alakulóülés, illetve a helyi önkormányzati lap, a Pécsi Hírek ellen tiltakoztak (a videón 1:10:00-nél látható, ahogy "méregtelenítés" címen egy furcsa performansz során festékkel fújják le az újságot).

A Szabad Pécs élőben közvetítette az eseményt:

De tüntettek Székesfehérváron is, az Országalmánál. Mindenkit vártak, aki „csalódott, dühös, kilátástalan, egyetértő, kétségbeesett.”

A demonstráción felszólalt a budapesti tüntetéssorozat egyik szervezője, Gulyás Balázs is, aki a hvg.hu legutóbbi Fülke című podcastjában is beszélt a kedden várható Kossuth téri eseményekről.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!