szerző:
hvg.hu

Nagyon lefogyott, de nem kórosan sovány, folyamatos orvosi vizsgálat alatt áll.

A 80-100 kilogrammos medve láthatóan kimerült az elmúlt két hétben megtett 250-300 kilométeres kóborlás során, írtuk, amikor végre sikerült elfogni őt. Az Index pedig azt írja, hogy Robi, aki nagy valószínűséggel egyébként nőstény, folyamatos orvosi vizsgálat alatt áll.

Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója azt mondta, a medve nincs jó kondícióban a medve, de nem kórosan sovány. Az igazgató szerint a múlt heti kaland kicsit megviselte, de most már nyugodt körülmények között van. Kap takarmányt, vizet, napfényt, és mindezeket nyugalomban élvezheti, mivel a park látogatóitól el van zárva.

Hétfőn összeül egy bizottság, hogy döntsön Robi sorsáról.

Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, Tiszaalpár térségében figyelték meg. Miután Tömörkénynél és Dóc közelében is látták, pénteken éjfél előtt a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be, azt követően, hogy altatólövedékkel elkábították.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!