szerző:
hvg.hu

Késnek a fizetések, nincs termelés egy békéscsabai bútorgyárban, s hamarosan fel is számolják a szövetkezetet. A vezetés azt mondta, hogy azért szűnnek meg, mert nincs kinek dolgozni, a megrendelő visszamondta az igényléseket.

A dolgozókat hónapok óta nem fizették ki – tette szóvá a Cassandra Békéscsaba Bútoripari Szövetkezet több munkatársa is a Beol.hu-nak. A szövetkezet már kéthavi munkabérrel is tartozik egyik-másik munkatársának. Szabó Alfréd ügyvezető szerint már nincs is termelés az üzemben, mivel a partner szinte közvetlenül karácsony előtt, december 21-én visszamondta az összes megrendelést, tehát gyakorlatilag nincs kinek dolgozni.

A szövetkezet még nem szűnt meg, de hamarosan elindul a felszámolási eljárás – mondta az ügyvezető. Szabó Alfréd elismerte, hogy valóban csúszások vannak a járandóságok kifizetésében, a dolgozók decemberben kapták meg az októberi fizetést – igaz, a lap nyilatkozó, névtelenséget kérő munkatársak szerint viszont azt is csak részletekben. A novemberi és decemberi bérrel még tartoznak.

A Cassandra Békéscsaba Bútoripari Szövetkezet 1948 óta működött. A cég az asztalos szakemberek több évtizedes tapasztalatával nem futószalagon készülnek a bútorok, hanem kézműves termékek.

További részleteket itt lehet olvasni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!