szerző:
hvg.hu

Azonnali hatállyal bezárattak egy budapesti péküzemet, olyan koszos volt - közölte a Nébih hétfőn. A padlót cigarettacsikkek és egérürülék borította, döglött és élő egereket találtak az ellenőrök. Több mint egy tonna pitát is lefoglaltak a helyszínen.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága és a NAV közösen razziázott a fővárosi péküzemben – azt nem közölték, melyik kerületben.

A falakat, a padlót, az ajtókat és a berendezési tárgyakat vastagon ellepte a penész. Az épületben nem takarítottak, a padlót eldobott cigarettacsikkek és egérürülék borította. Az ellenőrök döglött és élő egereket egyaránt találtak.

Az üzemben kizárólag pitát gyártottak, amit a tulajdonos nyilatkozata szerint vendéglátóhelyeknek adtak el, de erről semmilyen nyilvántartást sem vezettek. A NÉBIH szakemberei a helyszínen több mint egy tonna készterméket foglaltak le, és az üzem működését azonnali hatállyal megtiltották.

A NAV azt vizsgálta, bejelentették-e a foglalkoztatottakat, de ezzel sem volt minden rendben. Kilencből három dolgozót egyáltalán nem, egy alkalmazottat pedig késve jelentett be a vállalkozás.

Az ügyben mindkét hatóság részéről milliós nagyságrendű bírság kiszabása várható – közölték hétfőn.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!