szerző:
hvg.hu

A gumifeldolgozó üzemet Százhalombatta megfúrta, most több település is feltette a kezét, ahol szívesen látnák a gyárat. 50 munkahely, 100 millió forintos adó.

A leggazdagabb magyarnak tartott Csányi Sándor újabb céget hozott létre, a gumifeldolgozó gyár felépítése azonban gellert kapott. A Homatech Recycling Zrt. Százhalombattán akarta felhúzni a gumihulladék-feldolgozó üzemét, azonban elállt a tervtől, miután már tavaly a lakosok tiltakoztak, és idén a képviselő-testület is arra kérte a vállalatot, ne a városban építse meg az üzemet. A gyárról azonban nem tesznek le, csak más településre akarják vinni.

Ezért aztán most több önkormányzat is bejelentkezett lehetséges helyszínként, biztosítani tudják a szükséges munkaerőt és helyet. A cég azt írja közleményében, amelyet a napi.hu idéz, hogy 50 embernek ad majd munkát a gumifeldolgozó, évente 100 millió forint adót fizethet helyben, és 15 milliárd forint értékű lehet a beruházás. A „világszínvonalú innovatív, különösen környezetbarát technológiával megvalósuló, kiemelt státuszú projekt előkészítési, tervezési munkái mindazonáltal tovább folynak.”

A helyszínt az után választják ki, hogy a Magyar Tudományos Akadémia vizsgálata lezárul.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!