szerző:
hvg.hu

Nagy értékű költségvetési csalás miatt indulhat nyomozás az Uber ellen Budapesten – értesült a Magyar Nemzet.

Feljelentés érkezett az Uber miatt a Fővárosi Főügyészséghez, amit továbbítottak az illetékes Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészségre – közölte a főügyészség a Magyar Nemzet szerint. A lap hozzátette, az ottani ügyészség a feljelentésről törvényes határidőn belül dönt.

Az Országos Taxisszövetség elnöke, Metál Zoltán a beszámoló szerint azt mondta, az Ubernek nincs magyarországi tevékenységi engedélye, a sofőrök papírok nélkül fuvaroznak.

©

A fuvarmegosztó eközben közleményében jelentette be, hogy mindent elkövetnek a gazdaság fehérítéséért és hétfőtől csak olyan autósok használhatják a rendszerüket, akik feltöltötték az alkalmazás platformjára vállalkozói adószámukat és adataikat. Aki ilyenekkel nem rendelkezik, annak a hozzáférését felfüggesztik addig, amíg vállalkozói adatait nem adja meg a rendszerben.

Metál Zoltán ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a cég mindössze annyit felejt el közölni, hogy személyszállítást csak megfelelő engedélyek és erre vonatkozó igazolások után vállalhatnának a sofőrök, bármilyen adószám valójában csak az Uber szerint megfelelő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!