szerző:
hvg.hu

Nagy értékű költségvetési csalás miatt indulhat nyomozás az Uber ellen Budapesten – értesült a Magyar Nemzet.

Feljelentés érkezett az Uber miatt a Fővárosi Főügyészséghez, amit továbbítottak az illetékes Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészségre – közölte a főügyészség a Magyar Nemzet szerint. A lap hozzátette, az ottani ügyészség a feljelentésről törvényes határidőn belül dönt.

Az Országos Taxisszövetség elnöke, Metál Zoltán a beszámoló szerint azt mondta, az Ubernek nincs magyarországi tevékenységi engedélye, a sofőrök papírok nélkül fuvaroznak.

©

A fuvarmegosztó eközben közleményében jelentette be, hogy mindent elkövetnek a gazdaság fehérítéséért és hétfőtől csak olyan autósok használhatják a rendszerüket, akik feltöltötték az alkalmazás platformjára vállalkozói adószámukat és adataikat. Aki ilyenekkel nem rendelkezik, annak a hozzáférését felfüggesztik addig, amíg vállalkozói adatait nem adja meg a rendszerben.

Metál Zoltán ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a cég mindössze annyit felejt el közölni, hogy személyszállítást csak megfelelő engedélyek és erre vonatkozó igazolások után vállalhatnának a sofőrök, bármilyen adószám valójában csak az Uber szerint megfelelő.