szerző:
hvg.hu

A szombathelyi labdarúgó-stadion és sportcsarnok tervezése és megépítése több mint 13 milliárd forintba kerül majd. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent a nyertesek neve. Nincs meglepetés.

A legfrissebb Közbeszerézési Értesítőben jelent meg, hogy 13 milliárd forintért épülhet meg a Szombathelyi Haladás stadionja. A projekt kivitelező a Várbazár projektből is ismert Swietelsky Magyarország Kft., illetve az a Záév Építőipari Zrt., mely tavaly rejtélyes körülmények között váltott tulajdonost. Utóbbi magasépítő cég (többek közt börtönök, egészségügyi épületek és fürdők kivitelezőjeként ismert), a rejtélyes vevőkörrel kapcsolatban a hírekbe Mészáros Lőrinc neve is bekerült.

A projekt pontos összege nettó 13.151.055.861 forint

©

Ahogyan az tavaly nyáron a haladasstadion.hu-n hivatalosan is megjelent: az új sportkomplexum a szombathelyieknek épül a következő 50 évre. Benne a labdarúgó-stadion és kiegészítő helyiségei mellett az egyéb sportok számára kialakított sportcsarnok is épül. Utóbbiban helyet kap két kézilabdapálya is, amelyből az egyik egy 450 fős lelátóval is rendelkezik majd, a másik pedig egy edzőcsarnok lesz. Ugyanebben a sportcsarnokban kap helyet a birkózó-, ökölvívó- és konditerem is, a Haladás új múzeuma mellett pedig egy szurkolói shop is a rajongók rendelkezésére áll a majd a létesítményben.

A focistadion teljes egészében fedett lelátóval épül, mintegy 9 ezer ülőhely lesz az arénában, mely az UEFA IV. kategória követelményeinek is megfelel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!