szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 250 milliárd forint közpénzzel kitömött jegybanki alapítványok vagyonkezelő cége bővítette a tevékenységei listáját.

Tavaly december óta menzát vagy kantint is működtethet a Pallas Athéné Domus Optima Zrt., a cég, amit a Magyar Nemzeti Bank (MNB) durván 250 milliárd forint közpénzzel kistafírozott hat jegybanki alapítványa hozott létre tavaly.

A társaság a kiinduló állapot szerint például a pénzügyi vagyon befektetésével, az ingatlanvagyon kezelésével és más szolgáltatásokkal áll az alapítványok rendelkezésére. A cégbírósági nyilvántartás szerint tavaly december végével felvették a tevékenységei közé az egyéb vendéglátást is.

Megkérdeztük a társaságot, milyen céllal csapták hozzá a listához az új tevékenységet, még nem kaptunk választ.

A a Pallas Athéné Domus Optima Zrt.-t 1,2 milliárd forintos alaptőkével hozták létre, és az igazgatóság elnöke Nagy Róza korábbi főigazgató lett, aki tavaly októberig Matolcsy György jegybankelnök jobbkezének számított, majd váratlanul kikerült az MNB-ből.

A cég igazgatóságában benne van Matolcsy rokona, Szemerey Gabriella is, aki az egyik kistafírozott alapítvány, a Pallas Athéné Domus Animae igazgatója.

Ha a cikket érdekesnek találta, kövesse a gazdasági rovat Facebook-oldalát!


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!