szerző:
hvg.hu

Egy angol biztosító elkezdte elemezni az ügyfeleit a közösségi médián.

Az Admiral Insurance elkezdi használni a Facebookot az ügyfelek szokásainak vizsgálatára. A The Guardian beszámolója szerint a társaság az első autótulajdonosok Facebook-bejegyzéseit nézi meg tüzetesen, hogy kiderítse, mennyire vezetnek biztonságosan.

A biztosító megnézi a posztokat, a lájkokat, de állítólag nem vizsgálja a fotókat. A rendszerezett, visszafogottabb életmódot élő ügyfelek több pontot kapnak, és alacsonyabb biztosítási díjra számíthatnak.

Azok, akik rövid, lényegre törő tőmondatokban frappánsan fejezik ki magukat, esetleg listákat használnak, vagy nem csak úgy szervezik meg a barátjukkal az esti találkozójukat, hogy azt mondják neki: „ma este”, hanem konkrétabban megadják az időpontot és a helyszínt, szintén jobb elbírálás alá eshetnek.

Első körben a szolgáltatásra önként lehet jelentkezni, és az Admiral azt ígéri, hogy csak jól járhat az ügyfél, vagyis árengedményt kaphat, de a díjak emelkedésére akkor sem kell számítania, ha rosszul teljesít.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!