szerző:
hvg.hu

A logisztikai központot Fényeslitkén építenék, miközben Karácsond mellett Kisvárdán is kóser zöldségeket termelnének.

Fényeslitkén alakít ki nemzetközi logisztikai elosztóközpontot kóser termékek számára a Főkefe cége, az Agro Rehab Kft. – írja a Világgazdaság.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a cég kóser bizniszbe fektet, most pedig a lap azt írja, a cég azt szeretné, ha a világ minden részéről érkeznének Magyarországra a kóser áruk, hogy aztán azokat az USA-ba, Európába és Izraelbe szállítsák a felvevőpiacokra. A logisztikai bázis 2018-ra készülhetne el.

A cég emellett Kisvárdán akarna fóliasátrakban kóser brokkolit és karfiolt termelni, 2019-től évi kétezer tonnát. Hozzáteszik, a cégnek Karácsondon már van hasonló fóliás gazdasága, ahol szintén kizárólag kóser zöldséget termelnek.

A két beruházást a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította, a hárommilliárdos beruházások forrásául pedig a cég tavaly állami tőkeemelésben részesült. Az Agro Rehab Nonprofit Kft. egyébként a Főkefe Nonprofit Kft. százszázalékos tulajdona, vagyis állami cégnek tekinthető, a tulajdonosi jogokat felette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja.