szerző:
hvg.hu

Látványos utasforgalmi adatokat és furcsa sorozatokat mutattak a felcsúti kisvasutat választó kirándulókról.

Magára talált a felcsúti kisvasút, ha hihetünk azoknak az adatoknak, amelyeket az üzemeltetők kiadtak az Átlátszónak. A hónap elején még az volt a hír, hogy az indulástól idén januárig 53 nap volt, amikor senki nem vett jegyet – az azóta eltelt hónapokban az adatok szerint hirtelen látványosan megugrott az utasok száma.

Igaz, január 21. és április 28. között így is volt 50 nap volt, amikor egyetlen jegyet sem adtak el – február 10-e volt az igazán különleges nap, amikor két vonat így is elindult utasok nélkül –, de aztán ahogy betört a jó idő, megérkeztek az utasok is. Március 4-én például 1280 jegy fogyott, március 15-én pedig 1210-en ünnepeltek a kisvasúton. Május elsején 400-an választották Felcsútot, húsvét két napján 530-an, illetve 430-an utaztak, a pünkösdi hosszú hétvégén pedig 210, 300, majd 470 utas volt. De a legtöbb hétköznapon is összejött 60-120 utas, sőt, legalább 10 jegyet a legrosszabb napokon is eladtak május óta.

Nem csoda, hogy végignézve a számokon feltűnik: mindegyik nullára végződik. Olyan furcsa véletlen történt ugyanis, hogy a január 1-je és július 2-a között eltelt 184 nap közül 180-nak az utasszáma 0-ra vagy 5-re végződik. Egész pontosan 170-nek 0, további tíznek pedig 5 az utolsó számjegye.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!