szerző:
hvg.hu

Két különböző számot láttak azok, akik a tévében nézték az ír lottósorsolást. A szervezők is próbálták megmagyarázni, mi történhetett.

Annyira furcsa lottósorsolást sem nagyon láthattunk még, mint ahogyan az ír Lotto 5-4-3-2-1 nevű játék számait kihúzták a hétvégén. Amikor ugyanis a gép kiadta a második golyót is, a nézők azt láthatták, hogy a 38-as számú gömb érkezik – majd amikor a következő golyó egy kicsit meglökte, akkor már egyszerre látszott a 33-as és a 38-as szám rajta. Később pedig, amikor kiadták a hivatalos eredményt, abban már újra arról volt szó, hogy a 38-ast húzták ki.

A lottótársaság megpróbálta megnyugtatni azokat, akik csalást hittek az eset mögött: ők azzal indokolták a meglepő képeket, hogy a sorsolást vevő kamera csak a fény visszatükröződését mutatta. A sorsolást a KPMG felügyelte, ők vigyáztak arra, hogy minden szabályos legyen – tették hozzá.

A játékban (amely abban különbözik a hagyományos lottótól, hogy 6 számot húznak ki, és ebből kell ötöt eltalálni) a főnyeremény 125 ezer euró volt, de ezen a héten senkinek nem volt öt találata. Azt egyelőre nem tudni, hányan buktak amiatt, hogy nem a 33-ast, hanem a 38-ast húzták ki.