szerző:
hvg.hu

Már a nyolcadik kisgyerek családja jelentkezett, akinek egy instabil ikeás komód okozta a halálát.

Egy nyolcadik gyerek családja is jelentkezett, aki abba halt bele, hogy rázuhant az Ikea egyik fiókos komódja - írja a New York Daily News.

A kétéves kisfiút Kaliforniában érte a baleset, amikor éppen egyedül volt a hálószobájában a délutáni alvása idején. A család ügyvédje a lapnak elmondta, az eset még májusban történt, a kisfiút lefektették aludni, de amikor az édesapja belépett a szobába, már holtan találta a gyereket a háromfiókos komód alatt, ami rázuhant.

A svéd bútorgyártó egyébként tavaly júniusban hívta vissza a Malm típusú háromfiókos komódokat, miután más gyerekeket is hasonló baleset ért az instabil komód miatt. Az Ikea tavaly decemberben 50 millió dolláros kártérítésről állapodott meg az akkori három áldozat családjával, azóta azonban újabb gyerekeket ért hasonló baleset.

A tavaly júniusi visszahíváskor azt mondták, vagy vigyék vissza a komódokat, és megtérítik az árukat, vagy rögzítsék azokat a falhoz, hogy ne boruljanak fel. A most perelő család ügyvédje szerint azonban a visszahívás és a figyelmeztetés nem volt elég hatásos, mert összesen mintegy 29 millió darabot adtak el a komódból, a többség pedig nem rögzíti azokat a falhoz, a hasonló bútoroknak pedig magukban is meg kéne tudnia állnia. 

Az Ikea részvétét fejezte ki a meghalt kisfiú csalájának, de hozzátették, az elsődleges vizsgálatok szerint a komódot nem rögzítették megfelelően a falhoz.

A komódot egyébként Magyarországon is árulják, de itt is felhívják a figyelmet arra, hogy a falhoz kell erősíteni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!