szerző:
hvg.hu

Az, hogy egy cseh befektető megvásárolta a magyarországi Telenort is, nem jelenti azt, hogy ne lehetne a cég kis kerülővel Mészáros Lőrincé.

Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége felvette a kapcsolatot azzal a céggel, amely megvásárolja a Telenort – értesült az Index.

A Telenor ma reggel jelentette be, hogy 2,8 milliárd euróért eladja a közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarországot a cseh PPF-csoportnak, amely a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője. A tranzakció magában foglalja a Telenor kizárólagos tulajdonában álló magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót.

Korábban felmerült, hogy a magyar céget Mészáros Lőrinc venné meg. Az, hogy a cseh befektetőcsoport lett a vásárló, nem jelenti azt, hogy a jövőben sem kerülhetne a magyar Telenor Mészároshoz. Az Index úgy értesült, hogy a felcsúti polgármester egyik érdekeltsége már jelezte a cseheknek, hogy ha a magyar céget eladnák, az érdekelné. Hogy mikor történt ez, arról nem derült ki semmi.

A portál egy másik forrása azt mondta: ez inkább csak Mészáros szándéka, a cseh vevő azonban nem tervez egy újabb üzletet, legalábbis nem azonnal.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Vállalkozás

Cseh befektetőnek adják el a Telenort

A Telenor 2,8 milliárd euróért eladja közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot a cseh PPF-csoportnak, amely a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője.