szerző:
MTI

Kiszakadt a meder alján lévő fólia, ezért szivárgott el a víz.

Szerda hajnalban elszivárgott a víz a zalakarosi termáltóból – erősítette meg a Zalai Hírlap információját a város polgármestere, Novák Ferenc. Valószínűleg műszaki probléma történt. A mintegy másfél hektáros felületű, jellemzően 180-280 centiméter mélységű tavat a gyógyfürdő elfolyó, de biológiailag megfelelő módon kezelt vize táplálja, a termálvíz másik része pedig csővezetékeken távozik a fürdőből. A polgármester az eddigi vizsgálatok alapján azt mondta: a fóliával fedett meder alatt egy gödör keletkezhetett, ott a fólia kiszakadt, ezért a víz azon keresztül elfolyt.

A tóban szinte nincs állatvilág, a beépített növényeket pedig átültetik olyan részre, ahol maradt valamennyi víz a mederben. Dolgoznak azon, hogy mielőbb újra használni lehessen a tavat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!