szerző:
hvg.hu

Nem hazudott, csak csúsztatott Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi Fidesz-frakció vezetője, amikor a Magyar Időknek nyilatkozva azt mondta, hogy egy nagy cég lefújja tervezett beruházását, mert bizonytalan a politikai helyzet. Egy szó sem igaz az egészből, de a képviselő egy helyi portálra hivatkozott, ahol ez a hír megjelent.

„Szó nincs arról, hogy elálltunk volna egy zöldség-gyümölcs alapanyagot feldolgozó „chipsgyár” megépítéséről Hódmezővásárhelyen – reagált a sajtóban megjelent hírekre a hvg.hu-nak Medgyesi István, szentesi vállalkozó. Először a Vásárhely24.com oldalon jelent meg, hogy a portál információi szerint szedi a sátorfáját az Eurochips Kft., és annak ellenére, hogy a helyi ipari parkban már területet is vásárolt az üzem felépítéséhez, mégsem kívánja azt megépíteni, mert bizonytalannak érzi a politikai helyzetet. A cégvezetőt elmondta, hogy továbbra is szándékukban áll egy korszerű, minőségi alapanyagokat feldolgozó üzem beindítása, jelenleg a forrásszerkezet összerakása történik, magyarul a bankokkal tárgyalnak, hogy megfelelő anyagiakat tudjanak biztosítani a beruházáshoz. A cégben érdekeltsége van a KÉSZ Holding Zrt-nek is, őket is megkerestük, de választ még nem kaptunk.

A Magyar Időknek nyilatkozva, Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi Fidesz-frakció elnöke beszélt arról, hogy az új polgármester, Márki-Zay Péter milyen kártékony munkát végez a városban. Példaként említette , hogy a hírek szerint egy komoly befektető már el is hagyja a várost, holott már területet is szerzett milliárdos befektetési terve megvalósításához.A jelek szerint Hegedűs is a helyi portálról szerezhette az információt,  aminek nem járt utána személyesen. Az interjúban Hegedűs azt is felrója Márki-Zay Péternek, hogy sorra mondanak fel a polgármesteri hivatal dolgozói, és azt is, hogy halálgyárnak nevezte a vásárhelyi kórházat, ami miatt be is perelték a polgármestert.

Márki-Zay Péter erre a hvg.hu-nak úgy reagált, hogy ő maga soha nem nevezte halálgyárnak a kórházat, mindösszesen egy fórumon annyi hangzott el, hogy ha valaki ma bemegy a vásárhelyi kórházba, az az életét kockáztatja. Nem sokkal ezt követően Márki-Zay egy fórumot hívott össze a Városházán, ahol javaslatokat is lehetett tenni arra, hogyan lehetne a lakosság és a kórház viszonyán csiszolgatni, milyen dolgokon kellene változtatni, illetve hogy egy ládában véleményeket is gyűjtenek, és az esetlegesen beérkezett ajánlások alapján jutalmat is kaphatnak a kórházi dolgozók.

Két héttel ezelőtt Márki-Zay Péter egy közleményt adott ki, amelyben a helyi médiaviszonyok miatti aggodalmát fejezte ki. Erre egyébként a vásárhelyi portál is reagált.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Márki-Zay: Félek, hogy megbuktatnak

Nem ő az ellenzék vezetője, mondja. De nem kér se Gyurcsányból, se Toroczkaiból. Hisz abban, hogy a Fidesz alternatívája és leváltója csak egy ellenzéki ernyőszervezet lehet.

hvg.hu Gazdaság

Lassan lavírozzák a csőd felé a fideszesek Márki-Zay Pétert

Sem fűnyírásra, sem tűzijátékra, semmilyen rendezvényre nem lesz pénz Hódmezővásárhelyen. Ismét előszedték az egymilliárdos útfejlesztést, most Márki-Zay Péter polgármester hívott össze rendkívüli közgyűlést, hátha meg tudja győzni a képviselőket arról, hogy lassan kiürül a kassza. Nem sikerült.